Växel 010/199 35 30
Öppettider Se respektive butik
E-postadress info@4work.se

Att arbeta i kyla

ons 23 Sep 2020

Det många av våra kunder har gemensamt är att de får uppleva de påfrestningar som de svenska väderförhållandena kan utsätta en för, inte minst kyla. Vårt jobb blir då att se till att våra kunder går igenom dagen på ett så behagligt sätt som möjligt, oavsett temperatur.

Många faktorer kan påverka hur bra din kropp tål kyla, saker som stress och sömnbrist gör att kroppen fryser lättare. När du fryser försämras ditt omdöme, uthållighet och din förmåga att arbeta vilket leder till högre skaderisker och långsammare arbetsresultat. Men det finns några knep på hur man kan se till att den kalla arbetsdagen inte medför lika många risker som den skulle kunna. Det gäller att tänka klart och se till att de kläder man arbetar i är noga utvalda efter arbetsdagen.

Svett är det man bör akta sig för mest vid val av kläder för en kylig dag. Fukt i kläderna leder till en minskad isolationsförmåga och således till att man börjar frysa. De lager av kläder som ligger ytterst bör alltså vara både vindtäta och vattentäta, medans man bör se över absorptionsförmågan i underställ och ångmotstånd i de olika skikten. Tack vare våra produkter hjälper vi dig hålla isolationsförmågan i hela arbetsstället på rätt nivå för att kunna klara av kylan.

Ett annat bra tips man kan tänka på är att sulorna på arbetsskorna bör vara tillverkade i gummi som inte stelnar vid låga temperaturer. Blir sulan hård försämras greppet avsevärt och kombinerat med ett sämre omdöme höjs risken för att ramla.

Är du osäker på hur du ska gå tillväga vid val av arbetskläder välkomnar vi dig in till en av våra fyra butiker, så tar vi fram en skräddarsydd lösning anpassad efter just dina behov. Hoppas vi ses!

Fler Blogginlägg

4WORK Att arbeta i kyla

23 Sep 2020

Att arbeta i kyla

Det många av våra kunder har gemensamt är att de får uppleva de påfrestningar som de svenska väderförhållandena kan u...

Läs mer