Välj rätt arbetshandskar

Handen är vårt viktigaste verktyg i nästan allt vi gör. Den är utrustad med många komplicerade mekanismer. En hand har 27 olika ben, 55 muskler och 30 leder. Den kombinerar styrka – gripkraften är uppemot 50 kilo – med förmågan att utföra precisionsarbete.

Två handflator

Många av oss har ett stort ansvar på vårt arbete. Extra stor blir ansvaret om det hänger på oss hur andra mår. Många arbeten sliter kroppen och särskilt gäller det kanske händer och fötter – ofta bortglömda men ack så viktiga. Frisk personal mår bra, gör ett bra jobb och vill stanna kvar hos sin arbetsgivare länge.

Att ha rätt skydd på händerna är inget alla tänker på. Att ligga steget före i tanke och handling kan vara skillnaden på att skada sig eller klara sig med skinnet i behåll.

Inte ens den skickligaste yrkesmannen/kvinnan klarar sig när olyckan är framme.

Det behöver inte ens vara en olycka utan bara slitage på händerna som ställer till med onödigt lidande.

Oavsett hur bra en handske är kan den bli verkningslös om du har satt på dig fel sorts handske. Med fel handske menar vi att den handske du använder kan vara i fel storlek eller utvecklad för att stödja helt andra arbetsmoment.

Man med arbetshandskar arbetar med en motorsåg. Närbild på händer som arbetar med arbetshandskar och ett verktyg som slipar en träplanka.

 

 

 

 

 

 

Det finns mängder av olika handskar, vi har valt att jobba med leverantörer som tar ansvar för utveckling inom handsktillverkningen. Bara det bästa är gott nog.

Handskador kostar mycket pengar. För företag kan det kosta upp till (lågt räknat) 15 000 kr/vecka om en industriarbetare skadas. Den som råkar ut för skadan förlorar också pengar. Men pengar är inte allt, det personliga lidandet är ofta stort och bör undvikas så långt det går.

Midjebild av man iförd arbetshandskar och arbetar med en stor skiftnyckel.

Det ställs stora krav på handskydd. De ska vara ergonomiska och bekväma. De ska också ha alla de skyddsegenskaper som krävs för olika arbetsmoment. Det betyder att de leverantörer vi väljer utvecklar handskydd också har stora kunskaper om händer och måste veta under vilka förhållanden våra kunder, du och dina kollegor arbetar.

Våra leverantörer har marknadens bredaste sortiment vilket gör det

lättare för oss att hjälpa dig till rätt val av handske.